Од ере извештавања до ере анализе у компанијама

На седмом конгресу ЦФО и контролера Србије, установљено је да је за будућност финансија и контролинга у компанијама неопходно да напусте еру извештавања и пређу у еру анализе.

Конгрес је у потпуности био окренут будућности функције контролинга и финансија, а као највећи изазов и прилика у тој области намеће се дигитализација.

Како је истакнуто током панела, у Србији је створена дигитална инфраструктура, али је потребно конкретно радити на дигиталној трансформацији, односно начину на који се та структура користи. 

У Србији је 2008. године интернет користило 32,6 одсто домаћинстава, а данас то чини 72,6 одсто.

Србија данас има 1,5 милион корисника интернета у домаћинствима, а чак 8,5 милиона корисника мобилног интернета, наводи се у саопштењу.

На овај закључак упућује већина учесника конгреса, одржаног у хотелу "Краун Плаза" у Београду.

На конгресу ЦФО и контролера традиционално учествују искључиво професионалци из праксе, из водећих компанија у Србији са страним или домаћим власништвом.

Овогодишњи седми конгрес окупио је око 500 учесника што га чини једним од најбројнијих пословних скупова код нас.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво