Швајцарски гигант гради фабрику чоколаде у Новом Саду

"Бери Калебо" група водећи светски произвођач производа од чоколаде и какаа високог квалитета, потписала је Меморандум о разумевању са Владом Србије и Градом Новим Садом о изградњи своје прве фабрике чоколаде у југоисточној Европи, саопштено је из те швајцарске компаније.

Председник Србије Александар Вучић изразио је задовољство што се један извозно-оријентисани тржишни лидер придружује прехрамбеној индустрији Србије.

"'Бери Калебо' ће нашој земљи донети најсавременију технологију и експертизу, као и инвестиције и радна места за наше људе. Србија ће учинити све што је у њеној моћи да овај подухват успе", навео је Вучић.

Антоан Десент Африк, генерални директор компаније наводи да ће фабрика у Новом Саду представљати регионални центар из ког ће "Бери Калебо" снабдевати чоколадом тржишта југоисточне Европе.

"Захваљујући новој фабрици у Новом Саду, у складу са нашом стратегијом 'паметног управљања растом', бићемо у могућности да проширимо пословање у региону и снабдевамо постојеће и нове купце широким асортиманом чоколада, смеша и пуњења", навео је Африк.

Фабрика ће бити смештена у Новом Саду и планирано је да има почетни производни капацитет више од 50.000 тона годишње.

Очекује се да фабрика почне са радом 2021. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво