Скот и Михајловић о реформама које доносе корист целој земљи

Амбасадор САД у Србији Кајл Скот и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић поручују да су најделотворније реформе оне које проистичу из дијалога власти, привреде и цивилног душтва.

На 13. Годишњој Скупштини НАЛЕД-а, потпредседница владе Зорана Михајовић навела је да је за спровођење реформи потребна снага свих партнера.

"Свака добра ствар коју смо забележили на многим светским листама је пре свега заједнички рад, а резултат су више инвестиција, радних места и већи привредни раст у последњих неколико година", рекла је Михајловић.

Објаснила је да нико није веровао, чак ни чланови владе када је усвајан Закон о планирању и изградњи, да ће се грађевинска дозвола издавати на једном шталтеру у року од 28 дана.

Истакла је да је тај закон био прекретница за све реформе, те да је уследило спровођење еКатастра, еПлана и еИнспекције.

Кајл Скот је истакао да напредак помаже Србији да привуче инвестиције и пружи предузећима у земљи већу сигурност да ће њихове инвестиције тећи предвидљивим током.

Скот је рекао и да је НАЛЕД дете америчке владе, чије је стварање 2006. године подржано путем УСАИД-а, и да сада креће нова фаза у склопу које ће се реализовани нови пројекти који имају за циљ да постакну реформе у Србији.

Амерички амбасадор каже и да су најуспешније и најтрајније реформе оне које проистекну из дијалога власти, привреде и цивилног душтва, а тај дијалог је пионирским радом успоставио НАЛЕД пре 13 година.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво