Брнабићева са председником ЕБРД-a

Председница Владе Ана Брнабић разговарала је са председником Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) Сумом Чакрабартијем о досадашњој сарадњи и плановима за будуће пројекте ЕБРД-а у Србији.

Премијерка је упознала саговорника са напретком процеса реформи, нарочито у области економије и образовања и истакла да је сарадња са ЕБРД-ом значајна за даљи развој српске економије. 

Она је нагласила да приоритетни циљ у наредном периоду остаје још јачи развој ИТ сектора, као и већа улагања у развој малих и средњих предузећа у чему би подршка ЕБРД-а била веома значајна.

Председник ЕБРД-а Чакрабарти је изразио задовољство спроведеним реформама, нарочито у области економије, и оценио да је остварен напредак, као и да је стабилна економска клима добар подстицај за нове инвестиције у Србији.

На састанку је било речи и о будућим пројектима ЕБРД-а у области инфраструктуре и енергетике.

Саговорници су такође истакли значај реализације пројекта изградње постројења за прераду отпада у Винчи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво