Закон о кредитима у швајцарцима сутра пред министрима

Влада Србије, иако је било најављено, није данас усвојила финалну верзију нацрта закона о кредитима у швајцарским францима. Како РТС сазнаје, текста закона ће пре министрима бити сутра.

Министар финансија Синиша Мали каже да је оптимиста, јер је већи део закона усаглашен. Очекује да се лекс специјалис пред посланицима нађе до краја недеље.

"Мислим да смо близу решења, остала су још један или два члана да се усагласе. Ту има више заинтересованих страна, мало је времена, за овакву ствар треба више времена", објашњава Мали.

То потврђује и Удружење грађана ЦХФ Србија, и демантују да су јуче напустили преговоре.

Потврђују да је до несугласица дошло због два члана закона, од којих се један односи на валутну клаузулу коју је Врховни касациони суд прогласио незаконитом.

"Не мора да значи да ће сутра бити тако, али ја данас заиста верујем да оно што је у Нацрту неће моћи никога да одштети, а да ће широком кругу људи дати бенефите. Што се тиче верзије закона, постоји велика шанса да њом будемо чак и потпуно задовољни, они који буду ушли у овај круг", наводи чланица Управног одбора ЦХФ Србија Јелена Павловић.

Закон који је у припреми, кажу, никог неће приморати да пристане на конверзију кредита. С друге стране, ни број кредита којима ће преостали дуг моћи да се прерачуна из франка у евро није ограничен, како је провобитно најављено.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 15. апр 2019, 20:02) - anonymous [нерегистровани]

Kriminal bez reakcije policije

U pregovore nisu uključeni jedino oni na koje vlast želi da prebaci teret plaćanja tuđih, privatnih dugova!