Нова деоница пута уз Коридор 10 пуштена у саобраћај

Код Пирота је пуштена у саобраћај алтернативна деоница пута поред Коридора 10, која спаја ауто-пут, индустријску зону и центар града.

Деоница пута у дужини од 2.750 метара, изузетно је важна за теретни саобраћај, јер се растерећује главни путни правац и омогућава директан улазак у индустријску зону Пирот.

"У 'Тигар тајерс' свакодневно улази на десетине камиона различитих добављача, подизвођача и излази 40 камиона гума за тржишта широм Европе. Ова конекција поједноставиће саобраћај, растеретити наш унутрашњи транспорт и растеретити транспорт у граду и што је веома важно за све нас учинити саобраћај много безбеднијим за све учеснике", истиче Милена Тошић, директор служби подршке "Тигар тајерса".

Вредност радова на овој деоници је два милиона евра.

"На тој деоници ауто-пута и овог паралелног, некомерцијалног пута су изграђена укупно 22 моста, скоро четири километра регулације реке, имамо осветљење целокупног паралелног пута и радимо опремање два тунела 'Сопот' и 'Сарлах'", наводи Александар Сенић, директор сектора изградње ЈП "Коридори Србије".

У "Коридорима Србије" кажу да ће источни крак Коридора 10 од Црвене реке до границе бити потпуно у функцији пре почетка туристичке сезоне. То је важна чињеница, јер само у току летњих месеци, овим правцем прође преко два милиона возила.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 26. мар 2019, 17:31) - Neny [нерегистровани]

Od kad se meri u metrima?

Pazi kaze 2700m, nekako bolje zvuci nego 2,7 km. Smejurija.....

(понедељак, 25. мар 2019, 19:12) - anonymous [нерегистровани]

Autoput

Kada ce biti gotov ceo autoput od Nisa do Bugarske granice? Veoma vazno za Srbiju sto pre moguce. Takodje i deonica od Doljevca prema MK granici!