Динар наставља да јача

Динар је додатно ојачао према евру и поново постигао највишу вредност у овој години, тако да је средњи курс евра, према званичној листи НБС, 78,6555 динара.

Средњи курс евра јуче је први пут у овој години пао испод 79 динара, и износио 78,9784 динара, односно 32 паре више него данас.

Последњи пут средњи курс евра био је испод 79 динара 25.  децембра прошле године, када је износио 78,3481 динара.

Средњи курс евра од 12. јуна је испод 80 динара, са изузетком 19. и 20. јуна, када је био изнад тог износа. У овој години курс евра падао је испод 80 динара и почетком јануара и крајем априла.

Гувернер НБС Радован Јелашић изјавио је прошле седмице да је позитивно кретање курса последњих дана, односно јачање динара, резултат рестриктивне монетарне политике, али "и позитивних политичких догађаја у последњих пар дана".

Он је подсетио да су догађања на девизном тржишту резултат понуде и тражње за девизама и да НБС није интервенисала на том тржишту од 11. маја ове године, истакавши да "нико не зна у ком правцу ће се курс у наредном периоду кретати".

Од почетка године евро је највишу вредност забележио 12. маја, када је вредео 83,8674 динара.

Повезане вести:

Нови рекорд динара према евру

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи