Бор, припреме терена за индустријску зону и станове

Кинески "Зиђин" је три месеца у Бору. Осим у РТБ у они су већински власници и у компанији "Ракита". У Бору припремају терен за индустријску зону и станове.

Надају се отварању нових рудника бакра и злата, али и бољем животу који ће привредна експанзија донети.

Грађани Бора знају да је судбина рудника и њихова судбина. Тако је било одувек, јер у Бору готово да нема фамилије из које бар неко не ради у РТБ-у. Зато су све очи упрте у  "Зиђин Бор".

Кинези су се обавезали да ће у РТБ инвестирати 1,26 милијарди долара и задржати свих 5.000 запослених. Најавили су два производна циклуса од по три године. Очекују да се после тога производња утростручи.

У Бору прате потребе рудника и врло брзо ће изградити индустријску зону, намењену малим погонима, који би радили за потребе басена. У том граду надају се и новим становницима, јер тако велика индустрија увек привлачи стручњаке.

"Предвиђена је ново насеље на потезу Брестовац - Петна месна - Бор 2 да се испарцелише 169 парцела за градњу 169 стамбених објеката", каже Александар Миликић, градоначелник Бора.

Чукару Пеки, подручје где је потврђено једно од најбогатијих налазиште злата на свету, такође је у власништву  "Зиђин". На том месту, сасвим је  извесно отварање рудника.

Пе него се то догоди, мораће да се измести Борски аеродром а то је прилика, како верују у локалној заједници, да се на нови начин унапреди саобраћај у овом делу Србије, привуку инвеститори и заустави миграција становништва.

У " Зиђин Бор", непрестано је отворен конкурс за преводиоце са кинеског.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи