Трећу годину заредом Етихад губи више од милијарду долара

Комапнија "Етихад ервејз" са седиштем у Абу Дабију саопштила је да је у 2018. направила губитак од 1,28 милијарди долара, што је трећа година заредом да тај авио-превозник на годишњем нивоу прави губитке веће од милијарду долара.

Приход "Етихада" у 2018. износио је 5,86 милијарди долара, што је слабији резултат него у 2017, када је компанија из Емирата пријавио приход од шест милијарди долара, преноси Асошијетед прес.

У 2017. "Етихад" је пријавио губитак од 1,52 милијарде долара, а у 2016. компанија је пословала са губитком од 1,95 милијарди.

У протекле три године "Етихад" је забележио укупан губитак од 4,75 милијарди долара.

Компанија направљене губитке делимично правда растом цене горива и условима на тржишту, док АП оцењује и да је великим губицима кумовала и куповина акција у авио-превозницима од Европе до Аустралије ради парирања ривалима на тржишту.

"Етихад" је мањински власник у Ер Србији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво