Фрижидери "Горење" ускоро само из Ваљева

"Горење", које је од прошле године у већинском власништву кинеске компаније "Хисенсе", производњу свих фрижидера из Велења сели у Ваљево. Најављена је изградња још једне фабрике па ће "Горење Ваљево” постати центар за расхладне уређаје "Хисенсе Групе" у Европи.

Продајом расхладних уређаја на тржиштима Србије, Немачке, Русије, Чешке и Мађарске, фабрика "Горења" у Ваљеву лане је приходовала више од 17 милијарди динара. Запошљава 1.300 радника.

"Задовољан сам условима у фирми. Нарочито после овог новог колективног уговора који је донео повећање основне плате, загарантована права радника, више плаћенији рад у трећој смени и путне трошкове које до сада нисмо имали", каже радник Мирослав Атанацковић.

Куповином "Горења", "Хисенсе Група" је одлучила да фрижидере више не производи у Велењу, већ само у Ваљеву. Пре два месеца почело је пресељење производних погона из Словеније у Србију. Кинези желе већу продуктивност, смањење трошкова производње и ниже цене фрижидера.

"План је да пребацимо ове уређаје, фрижидере овде и да стартујемо 1. априла. Али наш тихи план је да стартујемо још пре тога, крајем марта. Видећемо како ћемо успети. Обим производње је 150 хиљада уређаја који долазе овде у Ваљево и вредност инвестиције није мала, то је четири милиона евра", каже Симон Кумер,  директор "Горења Ваљево".

У Ваљеву је почетком наредне године најављена изградња још једне фабрике "Горења", капацитета 750 хиљада уређаја. Запошљаваће 1.000 радника.

"Компанија има седам центара, аренди центара за развој и истраживање и који дају снажан замајац групи да може да изађе на крај са свим технолошким иновацијама које се на дневној бази дешавају код свих конкурената.", каже Станка Пејановић, чланица управе "Горења".

Стратешким власништвом са Хисенсе Групом, "Горење" је поставило темеље за још снажнији развој, што подразумева и унапређење пословања у Србији, нарочито фабрика расхладних уређаја у Ваљеву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи