Напредују радови које изводи кинеска компанија

Премијерка Ана Брнабић је у разговору са генералним директором компаније "Чајна роуд енд бриџ корпорејшн" (ЦРБЦ) Ду Феијем оценила да се инфраструктурни пројекти у Србији, на којима радове изводи ова компанија, обављају по уговору, квалитетно, са поштовањем договорених рокова и стандарда градње.

Ана Брнабић је похвалила напредак који је постигнут у изградњи ауто-пута Сурчин–Обреновац, а пре свега на мосту преко Саве и Колубаре, који припада овој деоници, а на којем је реализовано 87 одсто радова, што је према њеним речима, много брже и више од планираног.

Директор компаније ЦРБЦ обавестио је председницу владе да радови на Коридору 11 (ауто-пут Београд – Јужни Јадран) добро напредују и да очекује да ће рокови и на овом пројекту бити испуњени.

Рекао је и да је крајем овог месеца планиран почетак радова на деоници Чачак (Прељина) – Пожега, где се за сада обављају припремни радови и експропријација.

На састанку је разговарано и о могућностима сарадње на изградњи брзе саобраћајнице Нови Сад – Рума (Фрушкогорски коридор), дугој 45 километара.

Како је саопштено, у току је припрема техничке документације за наставак градње деонице ауто-пута Коридора 11 Пожега-Бољари.

Према речима директора компаније ЦРБЦ, завршетком те највеће деонице на овом путном правцу, дужине 107 километара, биће омогућено и значајно повећање БДП-а у Србији.

Премијерка је изразила задовољство што ће ускоро бити завршени преговори о изградњи индустријског парка у Борчи који, према њеним речима, представља велику развојну шансу Србије.

На састанку је било речи и о улагањима у железничку инфраструктуру, као и о предстојећем Самиту "16+1" земаља источне Европе и Кине, који ће бити одржан у Дубровнику у априлу ове године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво