Недимовић: Крећу субвценије за гориво, новца ће бити за све

Од данас пољопривредници у Србији могу да рачунају на субвенције на дизел гориво, за шта су издвојене додатне две милијарде динара. Шездесет литара дизел горива по хектару биће субвенционисано са по 20 динара.

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић објаснио је да ће новца бити за све пољопривреднике. Једино што треба да ураде је, каже, да у Управама за трезор попуне захтев. За два-три дана новац ће бити на рачуну.

Новац ће добити само активна пољопривредна газдинства којих је око 360.000, рекао је Недимовић истичући да су нетачни наводи да ће и неактивна газдинства добити субвенцију.

"То су приче за малу децу. И када будемо повећавали мере, биће замерки. Добро је кад се води жива расправа", истакао је министар пољопривреде.

Говорећи о безбедности хране, Недимовић истиче да ће лабораторија за контролу хране бити "капа целе државе" која ће на независтан начин контролисати намирнице.

"Омогућићемо малим пољопривредницима да на свом прагу могу да продају своје производе. И то на потпуно регуларан начин – исправно, здраво, безбедно", напоменуо је министар.

Грађани тиме, каже, добијају потпуну сигурност а моћи ће да поднесе пријаву да је нека роба небезбедна.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво