Свечана примопредаја партнерства на Сајму туризма

Данас је између Бугарске и Египта обављена примопредаја партнерства на 41. међународном сајму туризима, и том приликом је шеф српске дипломатије Ивица Дачић изјавио да Србија придаје изузетан значај односима са те две земље.

"Ове године наша земља партнер је Бугарска, а следеће то треба да буде Египат. Србија придаје изузетан значај односима са обе земље, традиционалним пријатељима и партнерима, али и свим осталим пријатељима који су заступљени на овогодишњој манифестацији", рекао је Дачић на свечаној примопредаји партнерства.

Он је истакао да Београдски сајам туризма – није претерано рећи – представља врата Србије у свет, као и врата света за улазак у Србију.

"У данашњем глобализованом свету, Београдски сајам је полигон који ствара простор за нове интеракције међу људима и продубљивање и оплемењивање постојећих веза", рекао је Дачић.

Он је додао да, наравно, не треба заборавити ни велики број излагача из Србије, који промовишу нашу земљу и њене туристичке потенцијале у читавом свету, јер Србија свакако има шта да понуди.

"Туризам је један од стубова на којима почива сарадња наших земља. Путовања људи и упознавање са разним земљама и регионима најбољи је начин да се оку и срцу човека приближе њихове културне, економске и друге вредности. У исто време, управо кроз адекватно представљање туристичке понуде на овом Сајму, Србија може свету приказати своје потенцијале – културне, економске, кулинарске, здравствене, музичке, спортске, научне, али и разне друге", рекао је Дачић.

Он је указао да је туризам важна спона између држава и народа, која доприноси бољем разумевању и упознавању људи, и да због тога, улагање напора у правцу институционализације и промоције туристичких потенцијала Србије представља значајну допуну и помаже раду спољнополитичког ресора.

"Туризам је и значајна грана привреде, те је у наредном периоду важно уложити додатне напоре у правцу адекватне међународне презентације и афирмације српских туристичких потенцијала. Србија је земља отвореног срца, земља изврсних домаћина, која увек и са радошћу прихвата све госте и уверен сам да је овогодишњи Београдски сајам то још једном потврдио", напоменуо је Дачић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво