Фабрици у Врању и Бујановцу

Другог дана посете Пчињском округу, шеф Делегације Европске Уније у Србији Сем Фабрици обишао је у Врању недавно отворени Хируршки блок. Европска унија је у изградњу Хируршког блока уложила 2,8 милиона евра, за унапређење квалитета здравствених услуга за 300.000 становникa Пчињског и Косовско-поморавског округа.

Хируршки блок отворен је крајем прошле године. У новој згради све операционе сале су активиране, функционишу и службе анестезије, интензивне, полуинтензивне неге. Опремљен је савременим уређајима.

Држава и Европска унија уложиле су 5.400.000 евра.

"У наредном периоду, уз помоћ средстава које је одобрила ЕУ за израду пројектно-техничке документације, реконструисаћемо и стари део болнице и добити један добар комплекс и функционалан пре свега", истиче градоначелник Врања др Слободан Миленковић.

Сем Фабрици је поручио да ће Унија наставити да пружа подршку.

"ЕУ ће наставити да помаже овом делу Србије, не само кроз инфраструктурне, већ и кроз пројекте за унапређење производње малих и средњих предузећа, кроз конкурсе", навео је Фабрици.

Амбасадор Фабрици је у Бујановцу уручио 38 сертификата предузетницима и представницима микро и малих предузећа из Пчињског, Јабланичког, Топличког, Нишавског и Пиротског округа, који ће уз подршку Европске уније добити нову опрему вредну више од два милиона евра.

"Општина Бујановац препознаје овакве мере и ми смо кренули да из нашег буџета субвенционишемо мале пројекте. Прошле године смо за пољопривреду издвојили 20 милиона субвенција", истакао је председник општине Бујановац Шаип Камбери.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи