Финансијска подршка пољопривредницима за куповину дизела

Влада Србије је, услед успешне финансијске консолидације и додатних средстава која су тиме обезбеђена, донела Уредбу која представља финансијску подршку пољопривредним произвођачима за куповину дизел горива у износу од 20 динара по литри, до 60 литара горива по хектару, а за највише 20 хектара пољопривредног земљишта.

За ову намену обезбеђено је укупно 1,9 милијарди динара, а пријаве се могу поднети Управи за трезор од 1. марта до 31. априла, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Влада Србије наставиће и у 2019. години са вишегодишњом праксом развоја саветодавних послова у пољопривреди. 

Усвајањем Уредбе о утврђивању годишњег програма развоја саветодавних послова у пољопривреди у 2019. години, пољопривредним произвођачима обезбедиће се пружање бесплатних информација, стручних савета, помоћи и услуга у циљу повећања конкурентности и модернизације пољопривредне производње.

За пружање савета и информација пољопривредницима, удружењима и задругама обезбеђена су средства у износу од 347 милиона динара, навадено је у саопштењу.

Измене закона о заложном праву на покретним стварима 

Влада Србије усвојила је на седници Предлог закона о изменама и допунама Закона о заложном праву на покретним стварима уписаним у регистар, којим се ствара јединствени правни оквир и омогућава да се и на друге врсте обезбеђења потраживања примене иста решења као за заложно право. 

Тиме би се подаци о евентуалним оптерећењима на покретним стварима и правима правних и физичких лица регистрацијом учинили потпунијим, јавно доступним и правно сигурнијим.

Применом усвојених измена Србија ће бити боље позиционирана на Дуинг бизнис листи, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Влада је на седници усвојила одлуку о образовању Одбора за организацију Дигиталног самита шест економија Западног Балкана, који ће бити одржан у Београду 4. и 5. априла.

Србија, као активна чланица Берлинског процеса, одржавањем овог Самита потврдиће лидерску позицију у области дигитализације, не само у региону Западног Балкана, већ и целе Југоисточне Европе, каже се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво