"Кока-Кола" преузима "Бамби"

"Кока-Кола ХБЦ Србија" је саопштила да је компанија "Кока-Кола ХБЦ АГ" започела процес аквизиције водеће домаће кондиторске компаније "Бамби" од фонда "Мид Јуроп партнерс" у вредности од 260 милиона евра.

Како се наводи у саопштењу, коначни споразум ће бити дефинисан кроз завршна усаглашавања, а аквизиција остаје подложна уобичајеним условима и одобрењима надлежних органа због чега се очекује да ће сам процес бити окончан у другом кварталу 2019. године.

"Наша стратешка намера је да ова аквизиција омогући компанији нове развојне могућности у Србији и региону, као и могућност проширења у комплементарне категорије производа", наводи се компанија.

Главни извршни директор компаније "Кока-Кола ХБЦ АГ", Зоран Богдановић, изјавио је да аквизиција представља изврсну прилику за стварање додатне вредности за компанију, купце и акционаре.

"У наш постојећи портфолио водећих брендова напитака додаћемо потрошачима добро познате, комплементарне брендове, као и иновативне вештине и знања. Ово ће додатно ојачати нашу релевантност на тржишту и однос са купцима и дати нам могућност да повећамо своје присуство у кључним приликама за конзумацију, као што су почетак дана, конзумација у покрету и ужина и освежење код куће", навео је Богдановић. 

Додаје се да ће аквизиција портфолију компаније у Србији, која је уједно и једно од најбрже растућих тржишта компаније "Кока-Кола ХБЦ" глобално, додати водеће домаће тржишне брендове у веома значајној и пре свега комплементарној категорији.

Такође, верују да ова аквизиција нуди могућност синергије кроз заједничке промоције и комплементарне иновације.

"Значајна вредност компаније 'Бамби' јесте и јака дистрибутивна мрежа, укључујући расхладну дистрибуцију у стратешки важним каналима, као што су традиционална малопродаја и HORECA", наводи се у саопштењу.

Генерални директор компаније "Кока-Кола ХБЦ Србија и Црна Гора" Светослав Атанасов рекао је да након обележавања пола века од почетка производње "Кока-Коле" у Србији, након континуираног раста и освајања престижног купа "Ендру Давид" три године заредом за најуспешнију пословну операцију унутар "Кока-Кола ХБЦ групе", сигурни су да је њихов тим спреман да подржи ову важну одлуку компаније да закорачи у категорију грицкалица и кондиторских производа.

"Ова аквизиција је потврда да је Србија врло атрактивно одредиште за стране инвестиције, али и доказ одлучности наше компаније, 'Кока-Кола ХБЦ Србија', да останемо интегрални део локалне заједнице у којој послујемо и наставимо да развијамо своје пословање у овој земљи. Сигуран сам да ће наши глобални брендови, знање стечено на бројним тржиштима, као и посвећеност локалној заједници, удружени са 'Бамбијевим' водећим брендовима на тржишту кондиторских производа, бити права добитна комбинација! Додатно, са великом радошћу желимо добродошлицу свим новим колегама из 'Бамбија' у нашу 'Кока-Кола ХБЦ' породицу", изјавио је Атанасов. 

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво