Нови модели трактора представљени у Бољевцу

"Агромеханика" из Бољевца, један од највећих произвођача малих пољопривредних и комуналних машина у југоисточној Европи, и партнер из Индије "Соналика" представили су нове моделе трактора који одговарају европским стандардима. У Бољевцу планирају проширење производње већ у марту. Сваке године у тој фабрици запосли се најмање једно одељење машинске струке техничке школе, а због дуалног образовања у том месту школује се четрдесетак ђака.

У фабрици у Бољевцу трактори се склапају, а од марта се погони и проширују.

"ФМП 'Агромеханика' је наш стратешки партнер за дистрибуцију у региону, укључујући Хрватску, Црну Гору и Босну и Херцеговину. У том смислу данас представили ове нове моделе трактора", истиче Аџеј Кумар, директор продаје "Соналика" из Индије.

У нови погон уложено је око пет милиона евра, а машине се углавном извозе. Циљ је да ове године извоз буде 75 одсто производње.

"Ми ћемо свакако повећањем производње и проширењем капацитета имати потребе за новом радном снагом, тако да све што будемо уписали и школовали преко дуалног образовања радиће овде у овој фабрици", наглашава Бранислав Рајић, директор ФМП "Агромеханика" Бољевац.

За сада се сваке године упише чердесетак ђака у два одељења машинске струке.

Пољопривредници који намеравају да обнове механизацију, сада то могу без увоза. Модели трактора произведени у Бољевцу испуњавају стандарде Европске уније, то значи да ће пољопривредници са оваквим тракторима моћи да конкуришу за ИПАРД фондове.

"Агромеханика" је важна за Бољевац, али и један од наших највећих извозника у чак 35 земаља света.

"То је некакав мотор развоја наше општине. Овде ради негде близу 300 људи, али је суштина у томе што је фабрика озбиљно осавремењена", наводи Небојша Марјановић, председник општине Бољевац.

У модернизацију производње уложено је 15 милиона евра.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара