(Не)извесна судбина онлајн платформе за превоз путника

Компанија "Кар гоу" која је изгубила дозволу за рад доношењем Закона о друмском саобраћају, обезбедила је, каже, законски оквир за рад тако што је потписала уговор о пружању иновативних услуга на путу, са истоименим удружењем грађана. У Министарству саобраћаја одлуку компаније оцењују као наиван покушај кршења Закона о превозу путника, а удружења таксиста кажу да је тај закон одличан и траже само његово поштовање и примену.

Компанија "Кар гоу" покушала је, кажу, да се усклади са постојећим Законом о друмском саобраћају, али истичу да то није било могуће.

"Како да се ускладите, да добијете неке лиценце за лимо сервис кад таквих лиценци нема. Као кад бисте отишли у продавницу чоколаде и да кажу: е па сви могу да купе чоколаду, а одете тамо, чоколаде нема", рекао је Вук Губеринић, директор "Кар гоу".

Министарство саобраћаја сматра покушај компаније "Кар гоу" да исту делатност обавља у форми удружења грађана, наивним покушајем тражења рупе у закону. У саопштењу Министарства, између осталог, пише: Било какав језички слалом, немушта објашњења и правне доскочице, не могу да сакрију покушај ове компаније да и даље крши важеће законе.

Фирма "Кар гоу" имала је више од 200.000 преузетих апликација, јер је нудила јефтинији превоз од оног који држава прописује за таксисте. У удружењу таксиста кажу да би дозвола да удружења грађана превозе путнике, довела до хаоса у тој области.

"Њихови запослени не могу да превозе путнике у Београду и у целој Србији, јер немају дозволу надлежног органа локалне самоуправе. И ту се ради искључиво, могу они да се зову како год хоће, о превозу путника", каже Владо Бојовић, председник Струковног удружења таксиста СИТАБ.

Каква ће бити судбина онлајн платформе за превоз путника, може се наслутити из позива Министарства саобраћаја надлежним државним органима, управама и инспекцијама да спрече било какво кршење закона у Србији и на делу покажу да живимо у правној држави, у којој није дозвољено да било ко буде изнад закона.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво