Неправилности у раду девет објеката на Копаонику

Пореска управа је током протеклог викенда извршила контролу у 15 угоститељских објеката на Копаонику и утврдила да у девет објеката није издат фискални рачун или су затечени непријављени радници.

Тим објектима биће изречене мере привременог затварања, а против одговорних лица поднете су прекршајне пријаве, наводи се у саопштењу Пореске управе.

У четири од девет објеката, у којима су утврђене неправилности, констатован је поновљени прекршај неиздавања фискалних рачуна.

Наиме, за неправилности које су утврђене током новогодишњих и божићних празника у тим објектима изречене су мере забране обављања делатности на 14 дана, а како је исти прекршај поновљен, следи законска мера затварања објеката на 90 дана, као и прекршајна пријава против одговорних лица.

У Пореској управи подсећају да уколико се исти прекршај понови и трећи пут, законска мера затварања објекта је годину дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи