Вучић са председником ЕБРД-a и представницима "Ал Дахре"

Последњи дан учешћа на Светском економском форуму у Давосу председник Србије Александар Вучић посветио је бројним билатералним сусретима са европским и светским званичницима и пословним људима. Вучић се састао са председником Европске банке за обнову и развој Сумом Чакрабартијем, потпредседником компаније "Ал Дахра" из Уједињених Арапских Емирата Хадимом ел Дареиjем, бившим секретаром САД Џимом Керијем и другима.

У разговору са председником ЕБРД-a Чакрабартијем, председник Вучић је изразио задовољство досадашњом сарадњом, као и плановима за будућу сарадњу са овом финансијском институцијом, која подразумева кредитирање конкретних пројеката попут ауто-пута Ниш–Мердаре, јачање инфраструктуре за наводњавање, као и набавку електричних возова за регионални саобраћај, наведено је у саопштењу из Председништва.

Чакрабарти је нагласио да ЕБРД пружа подршку јавно-приватним партнерствима и концесијама у Србији, о чему сведочи и финансирање концесије за Аеродром "Никола Тесла".

Председник Вучић разговарао је и са потпредседником компаније "Ал Дахра" Eл Дареиjем о активностима те компаније након преузимања ПКБ-а, изразивши задовољство како будућим плановима, тако и могућностима за даљу сарадњу рекавши Eл Дареију да очекује да, у годинама пред нама, ПКБ постиже све боље и боље резултате, на понос Београда и Србије.

Вучић се састао и са аустријским канцеларом Себастијаном Курцом и са немачким дипломатом Волфгангом Ишингером, који је својевремено учествовао у преговорима о Косову.

Уследио је састанак и са македонским премијером Зораном Заевом, затим са премијером Словеније Маријаном Шарецом и шефом финске дипломатије Тимом Соинијем.

Вучић је, такође, разговарао са бившим америчким државним секретаром Џоном Керијем. 

Председник Србије разговарао је у Давосу и са председником Форума Бергеом Брендеом и чланицом Извршног одбора Форума и шефицом за Европу и Евроазију Мартином Ларкин.

Вучић борави у Давосу од уторка, а јуче је разговарао са немачком канцеларком Ангелом Меркел и комесаром ЕУ за проширење и суседску политику Јоханесом Ханом о квотама ЕУ за увоз челика, европском путу Србије и Косову и Метохији.

Такође, састао се и са представницима компаније "Рио Тинто", а учествовао је и на панелу о медијима уз водећа имена из те сфере.

Уочи одласка у Давос, Вучић је рекао да очекује да много тога доброг може да се уради за Србију и да се земља представи у добром светлу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво