До новца из ИПАРД-а по једноставнијим условима

Како би што више пољопривредника, по што једноставнијим условима искористило европска средства из ИПАРД програма, Министарство пољопривреде је прерасподелом средстава обезбедило четири милиона евра за улагања у производњу и маркетинг пољопривредних производа.

ИПАРД има шест мера од којих су две акредитоване. Мера I се односи на физичку имовину газдинстава, а мера III на физичку имовину у пословима маркетинга и прераде.

Да се више не би дешавало да као у позиву за тракторе, стигне два и по пута више пријава него што средства дозвољавају а да са друге стране за сектор меса и млека стигне тек 26 пријава, направљене су промене.

Јасминa Миљковић, шефицa ИПАРД управљачког тела, каже за РТС да се промене највише тичу малих произвођача воћа и поврћа до 15 хектара.

"Они који имају мешовиту производњу морају да испуњавају стандарде на делу инвестиције, а не на целом газдинству", рекла је Миљковићева.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 22. јан 2019, 11:12) - Dragan S [нерегистровани]

Sta bi trebalo uraditi

Trebalo bi sve postaviti na internet da bude svakom dostupno , uslovi kreditiranja a ujedno za svakog pojedinacno sta i koliko od tih uslova ispunjava .