Одобрена продаја Фабрике хартије и "Авала-Аде"

Комисија за заштиту конкуренције одобрила је компанији "Смурфит капа груп" из Даблина концентрацију на тржишту Србије кроз посредно преузимање два произвођача папира и амбалаже Фабрике хартије Београд и фабрике "Авала-Ада", објављено је на сајту Комисије.

"Смурфит капа груп" је преко свог зависног друштва "Смурфит капа Јуроп" из Холандије постала власник 75 одсто удела у оба привредна друштва лоцирана у Београду. 

Одлуком Комисије дозвољена је купопродајна трансакција удела у власништву ове две фабрике у Србији, а између "Смурфит капа групе", једне од највећих компанија на свету у производњи папирне амбалаже, и "Капа стар" компаније која је продавац. 

Комисија за заштиту конкуренције је закључила да не постоји забринутост у погледу било ког критеријума за оцену дозвољености концентрације, наведено је у објављеном решењу. 

"Смурфит капа група" објавила је у новембру да је за 133 милиона евра преузела Фабрику хартије Београд и фабрике "Авала-Ада" из Београда, а Комисија је своје решење донела по скраћеном поступку. 

"Смурфит капа група" је произвођач амбалаже на бази папира у 33 државе, на 370 производних локација са 46.000 запослених и са приходом од 8,6 милијарди евра у 2017. години.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво