Пољопривредницима додатна средства из ИПАРД програма

Прерасподелом средстава у буџету обезбеђено је додатних 3,3 милиона евра за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава за прераду и маркетинг у оквиру ИПАРД програма, саопштило је Министарство пољипривреде, шумарства и водопривреде.

Пољопривредницима су на располагању и нове могућности за инвестиције и лакше испуњавање одређених услова у сектору воћа и поврћа, као и меса, објашњено је у саопштењу.

У сектору воћа и поврћа, на пољопривредним газдинствима до 15 хектара убуће ће се проверавати стандарди само у сектору инвестиције на које се захтев односи, а не на целом газдинству.

Услов за пољопривредна газдинства од два до 20 хектара јагодастог воћа и од пет до 100 хектара другог воћа провераваће се на крају инвестиције, осим у случају складишних објеката, где услови морају бити задовољени на почетку инвестиције.

Када је реч о поврћу, уместо досадашње горње границе до 50 хектара, нови максимум је 100 хектара отвореног простора за производњу поврћа на крају инвестиције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво