Смањене провизије за плаћање картицама

Народна банка Србије подсећа трговце и предузетнике да су провизије за плаћање картицама смањене на 0,2 одсто, односно шест пута и да то посебно мале трговине треба да искористе.

Вицегувернер Драгана Станић у изјави за РТС подсећа да су према одребама Закона о инстант плаћањима, које важе од 1. марта, пословне банке дужне клијентима да дају на увид ценовник свих платних услуга и провизија у понуди.

"Тако да не морате да поредите оне тарифнике банака који имају велики број страна и тешко су читљиви за обичног грађанина и упоредиви. Ви ћете сада имати упоредиве обрасце идентичне за сваку банку где ће по истом редоследу бити изложене најчешће коришћене услуге, једноставно ћете узети те обрасце, отићи на сајт Народне банке и то упоредити", каже Станићева.

Према њеним речима, извештај о накнадама и каматамаи добијаће се и на годишњем нивоу, где ће се тачно видети колико и по којој узлузи је банка наплатила у току те календарске године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво