Уговор о раду за 20 радника крушевачког "14. октобра"

У крушевачком "14. октобру", који после приватизације послује у оквиру "Чехословак групе", двадесеторо младих људи добило је уговор о раду. У сарадњи са Националном службом за запошљавање недостатак радне снаге, пре свега мајстора надокнађује се преквалификацијом.

Прехрамбени техничар Данијел Милосављевић из Крушевца пре два месеца започео је преквалификацију у "14. октобру". Успешно је прошао обуку за оператера на ЦНЦ машинама и данас има пуно разлога за задовољство.

"Нисам очекивао да ћу после два месеца да добијем диплому и посао", каже Данијел. 

Посао у истом дану добило још деветнаестеро младих људи. Милош Панић каже да су услови у компанији одлични и да се нада да ће тако остати и даље. Посао му се свиђа и задовољан је.

"Ја сам данас имао прилику да искажем своје задовољство и то како сам срећан да млади људи хоће да раде и то је добра вест за 14. октобар, Град Крушевац и целу Србију. Пуно смо инвестирали да би ово стање које смо затекли било побољшано и да би нас следећа година, већ била та прва година у којој можемо да ширимо наше пословање", истиче Даниел Прибичко, генерални директор "14. октобра".

У "14. октобру" тренутно је запослено 250 радника. И даље недостаје квалификована радна снага па ће се сарадња са Националном службом за запошљавање наставити.

"Као што знате, нема довољно одређених кадрова, пре свега у производној сфери, пре свега у металској и хемијској индустрији, да не помињемо текстилну. То ће нам бити фокус и за идућу годину", напомиње Предраг Марковић, директор НСЗ Филијала Крушевац.

Миљан Ћупурдија, менаџер за људске ресурсе "14. октобра" додаје да већ крајем ове недеље исто у сарадњи са Националном службом за запошљавање започињу програм оспособљавања ковача, калионичара и оператера машинске обраде на универзалним струговима.

У овој компанији планирају да до краја 2019. године запосле још 150 радника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара