Меморандум о разумевању Србије и Светског економског форума

Председница Владе Србије Ана Брнабић и директорка Светског економског форума за Европу и Евроазију, Мартина Ларкин, потписале су Меморандум о разумевању између Србије и Светског економског форума. 

Председница Владе истакла је да потписивањем овог меморандума Србија добија још једног поузданог партнера у развоју предузетништва, подстицању иновација и економије засноване на знању док је Светски економски форум добио значајног партнера у овом делу Европе, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима. 

"Ово је потврда колико Влада Србије гледа у будућност и ради на томе да створи услове за развој и напредак које ниједна генерација до сада није имала", изјавила је Брнабићева, која је члан групе "Нови лидери за Европу" у оквиру Светског економског форума. 

Она је истакла и да ће резултати ове сарадње бити видљиви у читавом региону, не само у Србији, јер се планира неколико великих регионалних иницијатива.

Навела је да су то формирање Центра за четврту индустријску револуцију, организација регионалног Самита југоисточне Европе у 2019. години, успостављање Савета за конкурентност Западног Балкана и сарадњу са центром за безбедност на интернету Светског економског форума, навела је премијерка. 

Изражавајући уверење да ће овај меморандум помоћи развој целог региона, изјавила је да ће разговарати о науци и како да заједно са Светским економским форумом радимо на томе да се Западни Балкан брже развија и да модернизујемо економију, јачамо сарадњу и стабилност.

"Без стабилног региона нема ни појединачне стабилности ни економског развоја", закључила је Брнабићева.

"Приметан економски напредак Србије" 

Ларкинoва је изјавила да је приметан економски напредак који је Србија остварила у претходном периоду.  

"Србија је показала и сав потенцијал за свој даљи развој и што је још важније, показала је да има потенцијала да буде катализатор напретка у читавом региону. Подржавамо окренутост Србије ка модерним технологијама и желим да захвалим лично председници Владе Ани Брнабић на њеном труду и залагању за потписивање овог споразума", истакла је Ларкинова.

Потписивање овог меморандума резултат је низа заједничких иницијатива Владе Србије, као и председника Републике Србије, са Светским економским форумом и потврда визије коју деле Влада и ова престижна међународна организација, а чији фокус је будућност и развојне шансе које пружа четврта индустријска револуција,

Србија је тако постала једина земља у региону која је потписала директни Меморандум о разумевању са Светским економским форумом што говори о пажњи коју Светски економски форум пружа Србији и препознавању потенцијала Србије - од привреде, преко образовања, до науке и иновација".

Светски економски форум представља међународну непрофитну организацију, која још од 1971. године окупља доносиоце одлука који утичу на светске економске трендове и анализира стратегије у вези са најактуелнијим политичким, економским, друштвеним и безбедносним темама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво