Брнабић: Отварамо радна места да подигнемо Кулу на ноге

Премијерка Ана Брнабић обишла је нови погон фирме "Еуроин" у Кули, истакавши том приликом да се Влада бори за свако ново радно место и да је то и најважнији задатак Владе. Отварамо нова радна места и подижемо Кулу на ноге, рекла је председница Владе.

"Радна места су најважнији задатак и то је предуслов за бољи живот грађана, али је потребно да имамо и такмичење између инвеститора и тако већи избор радних места", рекла је премијерка додајући да очекује да ускоро у Кули буде отворен погон немачког инвеститора који је већ најавио улагање и то нових 300 радних места.

Само у Војводини потписано је 14 уговора са великим инвеститорима за 2.200 радних места, навела је Брнабићева и додала да ће у Сечњу ускоро почети производња ИМТ трактора.

"Улажемо све више у образовање како бисмо дали шансу младима и како бисмо направили трансформацију на економију засновану на иновацијама и знању", рекла је премијерка и подсетила да је економски раст Србије 4,5 одсто, незапосленост 11,3 одсто, а јавни дуг 54 одсто БДП-а.

Председник Привременог органа општине Кула Велибор Милојичић рекао је да су протекла три месеца нови почетак за све грађане општине.

Подсетио је да је у августу отворен први погон у индустријској зони, где је компанија "Семеплант" запослила око 150 људи, као и да је отворен погон "Калцедоније" где већ ради око 150 људи, а до почетка јанура биће их 300, рекао је.

"У погону компаније 'Еуроин' ради око 70 људи, а до краја прве фазе запослиће се око 200. Планира се изградња другог и трећег погона и онда ће запошљавати 600 људи", рекао је Милојичић и додао да ће тада Кула постати боље и лепше место за живот, а млади престати да одлазе.

Отварању фабрике компаније "Еуроин", која већ има три погона у Србији - у Угриновцима, Фекетићу и Косјерићу, присуствовао је њен директор Антонио Кађаро.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво