Брнабић: Отварамо радна места да подигнемо Кулу на ноге

Премијерка Ана Брнабић обишла је нови погон фирме "Еуроин" у Кули, истакавши том приликом да се Влада бори за свако ново радно место и да је то и најважнији задатак Владе. Отварамо нова радна места и подижемо Кулу на ноге, рекла је председница Владе.

"Радна места су најважнији задатак и то је предуслов за бољи живот грађана, али је потребно да имамо и такмичење између инвеститора и тако већи избор радних места", рекла је премијерка додајући да очекује да ускоро у Кули буде отворен погон немачког инвеститора који је већ најавио улагање и то нових 300 радних места.

Само у Војводини потписано је 14 уговора са великим инвеститорима за 2.200 радних места, навела је Брнабићева и додала да ће у Сечњу ускоро почети производња ИМТ трактора.

"Улажемо све више у образовање како бисмо дали шансу младима и како бисмо направили трансформацију на економију засновану на иновацијама и знању", рекла је премијерка и подсетила да је економски раст Србије 4,5 одсто, незапосленост 11,3 одсто, а јавни дуг 54 одсто БДП-а.

Председник Привременог органа општине Кула Велибор Милојичић рекао је да су протекла три месеца нови почетак за све грађане општине.

Подсетио је да је у августу отворен први погон у индустријској зони, где је компанија "Семеплант" запослила око 150 људи, као и да је отворен погон "Калцедоније" где већ ради око 150 људи, а до почетка јанура биће их 300, рекао је.

"У погону компаније 'Еуроин' ради око 70 људи, а до краја прве фазе запослиће се око 200. Планира се изградња другог и трећег погона и онда ће запошљавати 600 људи", рекао је Милојичић и додао да ће тада Кула постати боље и лепше место за живот, а млади престати да одлазе.

Отварању фабрике компаније "Еуроин", која већ има три погона у Србији - у Угриновцима, Фекетићу и Косјерићу, присуствовао је њен директор Антонио Кађаро.

број коментара 5 пошаљи коментар
(четвртак, 13. дец 2018, 16:36)
anonymous [нерегистровани]

Noge

Noge će da rastu samo "inversitorima" koji će da izrabljuje radnu snagu za džabe. Možete li već jednom shvatiti da Srbiji nisu potrebna "radna mesta", već razumno plaćena radna mesta od kojih se može dostojanstveno živeti.
Dajte statistiku o socijalnom položaju svih onih koje ste zaposlili kod stranaca koje ste namamili na najjeftiniju radnu snagu u Evropi. Naravno da nećete jer bi bila poražavajuća.

(среда, 12. дец 2018, 20:59)
Mašnica [нерегистровани]

Srbija

Lepa vest kako za Kulu tako i za Srbiju.

(среда, 12. дец 2018, 18:54)
Fudbaler [нерегистровани]

KiM

Улажемо све више у образовање како бисмо дали шансу младима и како бисмо направили трансформацију на економију засновану на иновацијама и знању.Влада Србије треба да гради добре односе,и добру сарадњу са УАЕ.

(среда, 12. дец 2018, 16:26)
Nikola [нерегистровани]

Браво

Nijedan deo Srbije nije zanemarena, gradi se o radi!!! Sve pohvale!!

(среда, 12. дец 2018, 15:58)
anonymous [нерегистровани]

Komentar

Veoma znacajna vest. Nova radna mesta, znacajan napredak i prosperitet zemlje. Ovo ce Kuli podici na noge I zaposliti veliki broj ljudi.