После 30 година нова радна места у Деспотовцу

Министар одбране Александар Вулин обишао је недавно отворени погон Холдинг компаније “Јумко” у Ресавици, код Деспотовца. Говорећи о његовом значају, истакао је да 2012. године "у "Јумко" није веровао нико, тачније, веровао је један човек - Александар Вучић".

"Од предузећа које је било већ виђено да се угаси и да се потпуно напусти, створено је предузеће које је сада у стању не само да запошљава људе на простору Врања, већ да запошљава људе на протору читаве Србије. Ја сам захвалан Јумку и његовом руководству, али и радницима који су вредни и самопрегорни и који су делили баш то поверење Александра Вучића у своју фирму, у своје предузеће, да сада могу да отварају нова предузећа и да помажу другим људима", истакао је министар Вулин.

Према његовим речима, данас је запослено 60 жена, а наредне године планирано је да се запосли још 60.

"Верујем да ће 'Јумко' у оној мери у којој буде ширио своје пословне капацитете, а шири их, наставити да запошљава људе и по другим погонима у читавој Србији. И као што видите, Јумко запошљава људе тамо где је тешко, тамо где дуго није било посла - у Бујановцу, Деспотовцу, у свим оним местима где је тешко наћи посао", оценио је министар Вулин.

Каже да ће Министарство одбране наставити да сарађује са "Јумком" и увек ће, шта год радило, шта год набављало, на првом месту набављати од домаћег произвођача, зато што тиме отварамо нова радна места, јача нашу индустрију и зато што на тај начин можемо да запослимо људе.

Министарство одбране, како је додао, задовољно је сарадњом са "Јумком" и у одућој години ће, како је најавио, имати велике уговоре.

"Војска Србије се опрема, Војска Србије се јача и модернизује, а за то нам је потребна домаћа индустрија. Само оно што сами можете да произведете, то је ваше, а све оно што морате да увезете, када је у питању Војска и наоружање или војна опрема, није ваше, јер неко може да каже да нема резервног дела или право да нешто користите", закључио је Вулин.

Он је, такође, истакао да "Јумко", као социјално одговорна компанија води рачуна да то што се заради, расподели у читавој Србији, не само у Врању.

Генерални директор "Јумка" Бранислав Трајковић истакао је да је после Бујановца, у коме је недавно запослено 120 радника и Црне траве где је запослено 35 радника, у Деспотовцу запослено још 60 радника у погону те фабрике.

"Ово све не бисмо постигли да није било председника Републике, Министарства одбране, и свих релевантних фактора у држави и сада је Јумко један од стабилнијих фирми у држави и једна од највећих фирми у домену текстилне индустрије", нагласио је директор Трајковић.

Председник општине Деспотовац Никола Николић изразио је задовољство због отварања погона у тој општини, јер је 60 породица данас добило прилику да живи боље, додајући да су после 30 година отворена нова радна места у општини Деспотовац. Он је, такође, изразио захвалност министру Вулину, као и предузећу "Јумко" што су баш у тој општини отворили погон, на добробит свих грађана. 

Врањски "Јумко" је у Ресавици, у некадашњем погону београдске конфекције "Беко", покренуо производњу ХТЗ опреме.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво