Љајић: Без званичне понуда за "Телеком"

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је да нема никакве знавичне понуде за куповину "Телекома". Буџетом за следећу годину предвиђено је 500 милиона динара за 100.000 ваучера за субвенционисани одмор у Србији, додао је Љајић.

Одговарајући на питање новинара да ли је стигла понуда од америчког фонда за куповину 20 одсто "Телекома" и 20 одсто Комерцијалне банке, Љајић је рекао да Комерцијална банка није у надлежности његовог министарства, док за Телеком зна само да постоји заинтересованост.

"Знам да постоји заинтересованост тог фонда о коме се говори и знам да нема никакве званичне понуде. Да ли ће бити званичне понуде зависи од пословног интереса и Телекома, с једне стране, и фонда с друге стране. Осим заинтересованости не постоји ниједна конкретна понуда", рекао је Љајић у Музеју Југославије.

Лист Данас објавио је да је амерички инвестициони фонд "Ripplewood Advisors", преко Министарства трговине, туризма и телекомуникација, дао понуду за државне уделе од по 20 посто у "Телекому Србије" и Комерцијалној банци.

Министар трговине, туризма и телекомуникација  изјавио је да је буџетом за следећу годину предвиђено 500 милиона динара за 100.000 ваучера за субвенционисани одмор у Србији.

"Ми смо акцију ове године морали да прекинемо на 100.000 ваучера два и по месеца пре рока због великог интересовања и потражње за ваучерима и надам се да ће и следеће године интересовање бити велико што ће допринети расту домаћих туриста и продужити туристичку сезону, а то нам је посебно важно због појединих бањских места која имају рупу у туристичкој години", рекао је Љајић.

Подвукао је да су бесплатни ваучери за одмор у Србији од огромне важности за мале привреднике, али и за читав српски туризам.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво