НБС: Пратимо ситуацију на КиМ

Народна банка Србије анализира различите сценарије како би у случају да Приштина уведе нове мере, међу којима би могло да буде и укидање платног промета на северу Косова, пронашла алтернативна решења и омогућила обављање трансакција на целој територији Србије, укључујући и Косово и Метохију. 

"Поводом актуелних дешавања на територији покрајине КиМ и мера које методом силе предузима Приштина, односно најављује нове мере, НБС, као одговорна институција, детаљно прати развој догађаја", кажу за Танјуг у централној банци.

Додају да су у координацији и блиској сарадњи с председником Србије и Владом, и поручују да ће НБС своје активности у вези са евентуалним новим мерама албанске стране спроводити тек уколико те мере буду донете. 

"Независно од тога, Народна банка анализира различите сценарије, и оне најгоре, како би у таквим околностима пронашла алтернативна решења и предузела мере из своје надлежности које би омогућиле несметано одвијање трансакција на целој територији Србије, као што је било и до сада". 

У НБС напомињу да су мере о којима се говори у јавности, супротне свим општеприхваћеним међународним стандардима, те да ће евентуални одговор Народне банке бити усмерен ка заштити грађана и њихових интереса, као и привредних субјеката и омогућавања континуитета њиховог пословања. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи