Коридор 10 – радови на пет косина, остало још километар и по ауто-пута

У Грделичкој клисури на Коридору 10 активни су радови на пет косина и опремање тунела Предејане и Манајле, изјавио је државни секретар у Министарству грађевинарстрва, саобраћаја и инфраструктуре Миодраг Поледица приликом обиласка петље Предејане.

Миодраг Поледица каже да је петља Предејане веома значајна и да се на њој укрштају сви значајни коридори који су смештени у 100 метара и то - стари магистрални пут и ауто-пут и Јужна Морава, као и железничка пруга.

"Било је веома тешко средити ову петљу саобраћајно и грађевински, али и она се завршава. Петља Предејане је веома значајна како би се повезало локално становиштво са једне и друге стране ауто-пута, као и са једне и друге стране Јужне Мораве, а свака петља значи повезивање старог и новог пута, односно сви путници могу да користе нови пут и стари пут", навео је Поледица.

Он је подсетио да је траса ауто-пута кроз Грделичку клисуру укупне дужине 26,3 километара, те да на њој постоје три велике петље - Грделица, Предејане и Владичин Хан.

Иначе, на целој траси која се тренутно завршава активно је још пет градилишта и остало је да се заврши километар и по ауто-пута, каже Поледица и додаје да су активни радови на укупно пет косина и опремање тунела, који су завршени.

Наводи да се опремају тунели Предејане, дугачак километар и тунел Манајле, који је дугачак 1,8 километара, најсавременијим саобраћајним средствима тако да би могло да се управља са њима из једног места.

"Опремају се тако да имамо преглед како се одвија саобраћај, да бисмо имали прописану сигнализацију и вентилацију док се саобраћај одвија", рекао је државни секретар.

број коментара 0 пошаљи коментар