Крагујевачки "Мајнд парк" – дом нових знања и технологија

Прва фабрика у индистријском комплексу "Мајнд парк" биће отворена дана у Крагујевцу. За око седам месеци, од постављања камена-темељца завршена је прва производна хала. Фабрика АММ, која послује у оквиру "Мајнд групе", простире се на око 8.000 квадрата и у њој ће се производити делови за трамваје и возове који се крећу европским метрополама.

Дарко Ђорић из "Мајнд групе" каже да ће се производити алуминијумске конструкције за шинска возила, пре свега за два позната купца.

"То су немачки 'Сименс' и француски 'Алстом' и фабрика је практично постављена у производњу у протеклих месец дана .Иначе, градња објекта је завршена 1. новембра ове године и надам се да ћемо врло брзо бити у пуном капацитету, што се тиче производње. Компанија АММ, тренутно броји негде око 180 запослених и то су практично све новозапослени од почетка ове године", истиче Ђорић.

У индистријску зону у Крагујевцу шири се и "Сименс", Директор "Сименса" за Србију Удо Ајхлингер је најавио да ће им на почетку бити потребно скоро 1.000 радника. 

"Од велике нам је важности да стварамо одржива радна места, тако да морамо да водимо рачуна о вештинама и способностима људи које запошљавамо. Септембра следеће године планирамо да почнемо производњу, тако да нам то оставља довољно времена да одаберемо праве људе", истиче Ајхлингер.

Технолошки парк, који гради домаћа компанија, простире се на 150 хектара и лоциран је у близини "Сименсове" фабрике шинских возила. Управо, индустријска зона је и намењена кооперантима "Сименса" али и другим домаћим и страним инвеститорима који у Србију доносе нова знања и технологије.

У току је изградња још једне фабрике за производњу делова од челика, а заправо, замишљено је да цео комплекс изгледа као град у малом са амбулантом, вртићем, пистом за авионе, интерном зелезницом.

Отварање нове фабрике планирано је у 12 сати, уз присуство званица из Немачке и државног врха Србије. Како је најављено.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво