Суноврат на берзама након хапшења директорке "Хуавеја"

Волстрит је почео трговање у драстичном паду после распродаје деоница на међународним тржиштима, при чему је индустријски индекс Дау Џонс изгубио више од 450 поена.

Шири индекс S&P 500 је пао за 49 поена или 1,9 одсто на 2.650 поена, индустријски Дау Џонс за 476 поена или 1,9 одсто на 24.550 поена, а технолошки Насдак за 121 поен или 1,7 одсто на 7.037 поена, преноси агенција АП.

Акције технолошких компанија и банака забележиле су највеће губитке, при чему су деонице компаније "Оракл" пале за 4,3 одсто на 46,64 долара, а "Ситигрупе" за 4,8 одсто на 59,25 долара.

У Европи, немачки индекс ДАКС је у поподневним часовима пао за 2,0 одсто, француски КАК 40 за 2,9 одсто, а британски ФТСЕ за 2,8 одсто.

Суноврат на берзама је уследио након хапшења високе челнице кинеске телекомуникационе компаније "Хуавеј", што би, како оцењује АП, могло да закомпликује трговинске преговоре између Кине и САД.

Потпредседница и финансијска директорка "Хуавеја", Менг Ванжу, ухапшена је у Канади и саопштено је да јој прети изручење САД.

Она је ухапшена због наводног кршења америчких санкција, изјавио је неименовани извор агенције Ројтерс.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво