Сутра отварање прве фабрике у "Mind Parku"

Председник Србије Александар Вучић присуствоваће сутра свечаном отварању прве фабрике у индустријском комплексу "MIND Park" у Крагујевцу.

Александар Вучић је за Пинк рекао да ће у њој радити скоро 1.000 људи, али није открио о којој фабрици је реч.

Како је рекао, у том индустријском парку у Шумадији ће у наредном периоду бити отворене још две или три фабрике.

Вучић каже да ће у марту бити отворена фабрика "Форверк" у Чачку.

"Треба да видимо које фабрике ћемо још да отворимо у Поморављу, на пример у Ћуприји, која има добру индустријску зону. Када то све завршимо, нема више проблема са Шумадијом", рекао је Вучић.

Инвеститор за пројекат "MIND Park" је компанија "Mind Real Estate" која је део Milanović Industries Group - Mind Group, која је у власништву Братислава Милановића.

У оквиру Mind Parka, подсетимо, како је раније најављено, пословаће немачки Сименс, који је почетком фебруара и званично преузео предузеће Милановић инжењеринг.

Немачки инвеститор ће, према писању медија, овде производити комплетна шинска возила, и то ће бити њихова друга фабрика у Србији.

Индустријски комплекс "MIND Park", чија изградња је почела у априлу у Лужницама код Крагујевца, осмишљен је као град у малом са свим садржајима који су неопходни за свакодневан живот.

Поред тога што ће "MIND Park" бити индустријски комплекс, он ће се утопити у природни амбијент, а посебна пажња је посвећена заштити животне средине.

Извођач радова је Техноградња из Крушевца.

На површини од 10 хектара налазиће се управна зграда "MIND Parkа", као и дечје обданиште и поликлиничко-дијагностички центар са најсавременијом опремом.

У згради инжењеринга радиће велики број инжењера из различитих области, а не само за потребе индустрије шинских возила.

У оквиру комплекса налазиће се и спортски терени и мултифункционална хала, као и аеродромска писта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво