Михајловићева обишла ноћне радове кроз Грделичку клисуру

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић обишла је вечерас ноћне радове на Коридору 10 на траси ауто-пута кроз Грделичку клисуру.

Заједно са Михајловићевом, радове на критичним тачкама на тој траси ауто-пута обишао је и директор "Коридора Србије" Зоран Бабић.

Михајловићева је у изјави новинарима казала да се ауто-пут кроз Грделичку клисуру заиста завршава, те да је остало нешто мање више од једног километра да није под асфалтом.

Како је навела, на свим критичним тачкама, којих је мало, ради се 24 сата.

Истакла је захвалност "Коридорима Србије", радницима и компанијама на томе зато што чине све што могу како би се радови привели крају у што краћем року.

"Не преувеличавам када кажем да су у питању надљудски напори када говоримо о заврсетку Грделице у што краћем року и то онако како смо и рекли: пут мора бити безбедан и квалитетан и онда ће се тек пустити у саобраћај", навела је Михајловићева.

Бабић је казао да непуних километар и по асфалта фали кроз Грделичку клисуру, као и да сваког дана, 24 часа се боре за сваки метар, што се може видети и на косини 2, где се ради на галерији, али и на косини 3, косини 4, косини 6, испод магистралног пута, односно на свим критичним тачкама.

"Радимо 24 часа, време нам иде од руке и верујем да ћемо успети у ономе што смо обећали, а то је да грађанима Србије испоручимо модеран, безбедан и стабилан ауто-пут", каже Бабић.

Изградња Коридора 10 у Грделичкој клисури почела је радовима на деоници Горње Поље - Царичина Долина у другој половини 2013. године и предвиђено је да буду завршени до краја 2018. године.

Укупна дужина ауто-пута кроз Грделичку клисуру је око 26 км, а састоји се од две деонице: Грделица - Царичина Долина од 11,8 км и Царичина Долина - Владичин Хан од 14,3 километара.

У Грделичкој клисури су, поред два велика тунела изграђене и четири велике петље, као и 33 моста укупне дужине 5,7 километара.

Радови се финансирају из зајма Европске инвестиционе банке, а укупна уговорена вредност радова је 234,18 милиона евра.

број коментара 1 пошаљи коментар
(уторак, 04. дец 2018, 22:39)
anonymous [нерегистровани]

Bravo ministrice

Pokazi drugom spolu radišnost i hrabrost srpske žene.