Неуспела продаја "Јагодинске пиваре", нико није уплатио депозит

Фабрика слада, пива, квасца и безалкохолнх пића "Јагодинска пивара" А. Д, није продата, јер нико није уплатио депозит, који је износио 142. 2 милиона динара, речено је "Танјугу" у Центру за стечај у Београду.

Агенција за лицитирање стечајних управника Србије, огласила је, 4. новембра, продају "Јагодинске пиваре", једног од најстаријих привредних предузећа Србије.

Јавно надметање било је данас у 11 сати у Агенцији за лицитирање стечајних управника, Центар за стечај у Београду.

Процењена вредност пиваре је била 711 милиона динара, а "стечајни управник је био дужан да прихвати највишу достављену понуду, уколико је изнад 50 одсто од процењене вредности предмета продаје".

"Ако највиша достављена понуда износи мање до 50 одсто процењене вредности, стечајни управник је био дужан да пре прихватања такве пунде добије сагласност Одбора поверилаца", стајало је у огласу.

Јавна продаја је оглашена на основу Решење о банкротству Привредног суда у Крагујевцу и одлуке Одбора поверилаца, руководилац пројекта продаје је била Татјана Гајић.

На продају је био – 41 објекат у кругу фабрике, зграда прехрамбене индустрије и производње пића (ЈАПС) површине 3. 126 метара квадратних, квасара површине 1. 224 метра, силоси са десет ћелија и четири међућелије површине 615 метара, лежни подруми, вриони подруми, машинска сала, куварница, сладара, сушара, служба одржавања и трафостаница површине 4. 452 метра.

Опрема пиваре која се састоји из опреме неколико различитих погона, као и пословно складишни објекти у Нишу, Крушевцу и Пожаревцу, продати су раније.

Пивара је на великој површини и на веома атрактивном месту у центру граду.

Привредни суд у Крагујевцу је 24. марта 2016. године донео одлуку о увођењу стечаја у "Јагодинску пивару".

"Решење о стечају је донесено из разлога трајне неспособности плаћања, што значи да је рачун стечајног дужника у дужој временској блокади", рекао је тада стручни сарадник председника суда Саша Милосављевић.

Отварање стечаја за Фабрику слада, пива, квасца и безалкохолних пића "Јагодинска пивара" А. Д. основане 1852. године, покренула је Агенција за приватизацију.

Текући рачун "Јагодинске пиваре" је био у блокади од 2. јуна 2015. године за око 900 милиона динара.

Због раније најављење могућности увођења стечаја, свих преосталих 145 радника у пивари се пријавило за добровољни одлазак из пиваре уз социлани програм, који су и добили.

Пивара око годину и по дана не производи, а на њен значај за град и традицију дугу 166 година, осим зграде, потсећа и велики пано са чувеним чичом у центру Јагодине.

За 25. децембар, Агенција за лицитирање стечајних управника, расписала је оглас за продају покретне имовине "Јагодинске пиваре", међу којима су 24 путничка и теретна возила и расходована возила, а почетна вредност је 1. 470. 098 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво