Србија привлачна за предузетнике из Италије

У Београду је одржана Генерална скупштина Удружења италијанских индустријалаца-Конфиндустрија Србија, где је додељена и Конфиндустрија награда за иновацију компанији "ПЕ ТЕ ДИЗАЈН".

Размена Србије и Италије је у сталном порасту и до краја године могла би да достигне рекордни резултат од четири милијарде евра.

Италија наставља са још амбициознијим програмима улагања и реинвестирања у српску привреду, рекао је италијански амбасадор у Београду Карло Ло Кашо.

"Економски и трговински односи између Италије и Србије су одлични и међу главним смо партнерима. У сталном је порасту и извоз и увоз. Више купујемо од Србије него што извозимо. Када је реч о инвестицијама крећемо се између две и по до три милијарде евра и то је у сталном је порасту", напомиње амбасадор Италије.

Директорка конфедерације италијанске индустрије у Србији Ирена Брајовић каже да је конфедерација у Србији више од шест година и да има више од 150 компанија које су присутне бројним инвестицијама у Србији у различитим секторима.

"Укупно је то 30.000 радних места. То је металски сектор, ИТ сектор, тако да смо поносни да су компаније које су дошле изабрале Србију као платформу за оно што су иновације и развој", додаје Брајовићева.

број коментара 0 пошаљи коментар