Назире се завршетак радова у Грделичкој клисури

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре привремено је изместило своје седиште у Грделичку клисуру. То показује колико је завршетак Коридора 10 важан национални пројекат. Министарка Зорана Михаиловић обишла је критичне тачке на јужном краку тог Коридора.

Инжењери ангажовани на јужном краку Коридора 10 добро су упознали ћуди, непредвидљивост и сложену геологију Грделичке клисуре. Већ могу да одахну јер крај се назире. Остало је да савладају две-три критичне тачке. Косина 2 постала је чувенија од градитеља.

"Бушење шипова је углавном ноћу, а у јутарњим часовима се врши бетонирање", објашњава један од инжењера.

"Радимо даноноћно и нека четири шипа на дан се раде у овом тренутку. Галерија је урађена нешто више од 52 одсто", напомиње директор ЈП Коридори Србије Зоран Бабић.

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства Зорана Михаиловић "2017. године није било ниједног јединог метра асфалта у Грделичкој клисури. Дужина трасе у Грделичкој клисури је 26,3 километра а под асфалтом се налази 24,5 километра", нагласила је .

Тунел Предејане је завршен, као и лева цев тунела Манајле. Неке деонице попут Моминог камена права су грађевинска ремек-дела.

На тој деоници скинуто је читаво брдо, 650.000 кубних метара камена, и уграђено 170.000 квадратних метара челичне мреже и 25,5 километара анкера.

О роковима за завршетак Коридора 10 није било речи. Кажу ниједан аутомобил новим ауто-путем неће проћи док не буде максимално безбедан.

број коментара 0 пошаљи коментар