Београдски аеродром сумира резултате пре доласка "Вансија"

Ближи се крај године, али и преузимање аеродрома Никола Тесла од француског "Вансиjа". У међувремену сумирани су резултати за 2018. годину и, према статистици, број путника је повећан а самим тим и приходи. Већ је одавно услужен и петомилионити путник а укупни промет је већи 16 одсто.

За 11 месеци ове године на Аеродрому "Никола Тесла" Београд услужено је укупно пет милиона и двеста хиљада путника, што је шест одсто више него у истом периоду прошле године.

Забележено је 56.178 полетања и слетања, односно три одсто више него лане. Промет робе и поште за првих 11 месеци ове године увећан је 16 одсто. Приход од јануара до новембра 2018. године већи је од девет милијарди динара, што је повећање од 12 одсто.

"У претходних пет година уложили смо 70 милиона евра у модернизацију аеродрома, развој инфраструктуре и технологије", каже Сенка Јеленковић, извршни директор Аеродрома "Никола Тесла".

Тренутно са Аеродрома "Никола Тесла" лети 28 авио-компанија ка некој од 61 дестинације у 35 држава. То је условило да карте појефтине и удаљене дестинације постану доступније нашим турситима.

"То су дестинације у Кини, где почиње цена од 350 евра па навише, Тајланд од 440-450 евра па навише, што никада није било. Раније су далеке дестинације коштале минимум 1.000 евра",  истиче Игор Врањешевић, агент за авио-карте.

Још само да подсетимо да Аеродром од нове године преузима француска фирма "Ванси" која се обавезела на развојну концесију у наредих 25 година вредну милијарду и четристо милиона евра од чега ће у републички буџет биће уплаћено 417 милиона до нове године, а малим акционарима 84 милиона евра.

број коментара 1 пошаљи коментар
(понедељак, 03. дец 2018, 15:46)
anonymous [нерегистровани]

ljudi

manimo se nacionalizma I da svaka firma u Srbiiji bude ko aerodrom Beograd