Ђорђевићева порука мексичким привредницима – Србија земља перспективе

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић је, након инаугурације новоизабраног мексичког председника Андерса Мануела Лопеза Обрадора, имао прилику да му лично пренесе честитку и поруку председника Србије Александра Вучића и додао да се лично нада наставку добре сарадње двеју земаља.

Зоран Ђорђевић је на маргинама инаугурације разговарао и са привредницима Мексика и поручио им да је Србија земља перспективе и позвао их да инвестирају у Србију, саопштило је ресорно министарство.

"Једна од највећих страних компанија у Србији је управо у власништву инвеститора из Мексика. Сарадња наших земаља је добра и надамо се доласку нових инвеститора", истакао је Ђорђевић.

Након инаугурације Ђорђевић је имао прилику да разговара са Николасом Мадуром, председником Венецуеле.

У разговору са потпредседницом Државне думе Руске Федерације Олгом Епифановом, министар Ђорђевић се осврнуо на добру сарадњу Русије и Србије и захвалио Русији на принципијелном ставу када је Србија у питању.

"Србија и Русија гаје традиционално добре односе, који су унапређени и пријатељством председника Вучића и председника Путина", рекао је министар.

Ђорђевић и министар спољних послова Републике Еквадор Хосе Самуел Валенсиа Аморес разговарали су о актуелним темама и разменили искуства из различитих области.

Поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, који се у целом свету обележава 3. децембра и унапређењу положаја ОСИ у Србији, Ђорђевић је разговарао са гувернером америчке савезне државе Вашингтон, Сајрусом Хабибом, који није крио одушевљење када му је министар уручио визит карту израђену на Брајевом писму.

Током боравка у Мексику, Ђорђевић је посетио антрополошки музеј, савремене и модерне уметности, као и дворац Чапултепек, додаје се у саопштењу.

број коментара 0 пошаљи коментар