Од нове године ауто-путем од севера до југа земље

Остало је још месец дана до краја рока за изградњу јужног крака Коридора 10. Чинимо све да до краја године пустимо путнички саобраћај целом дужином ауто-пута до македонске границе, рекла је за РТС потпредседница Владе и министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Радови у Грделичкој клисури су веома тешки, али истовремено и величанствени јер показују шта је све урађено, рекла је гостујући у Дневнику РТС-а Зорана Михајловић.

"Ја ћу од понедељка бити тамо, за мене као ресорну министарку нема природнијег места од места на ком се овај пројекат тренутно завршава. Читаве наредне недеље моји сарадници, државни секретари, помоћници министра и ја бићемо у Грделичкој клисури, тамо ћемо бити и смештени и читаво министарство биће измештено на Коридор 10, јер за нас нема важнијег посла од тог тамо и сви радимо на завршетку коридора. Осим што ћемо бити на месту, желим да покажем колико смо урадили, а услови су заиста веома тешки и пуно се ради", рекла је Михајловићева.

Министарка је нагласила да и својим 24-часовним присуством на Коридору жели да покаже колико је Влади Србије значајан завршетак овог пројекта. 

"Чинимо огромне, надљудске напоре да до краја године пустимо за путнички саобраћај ауто-пут кроз Грделицу. То је жеља свих нас, то је жеља свих радника и фирми које изводе радове. И није лако, има проблема, не желим да кријем, али баш зато желим и да, колико год могу, сву своју снагу уложим у њихово решавање како бисмо завршили овај историјски посао. Желим и да сви виде колико је грађевински тешка ова траса, али и како импресивно изгледа све што је до сада урађено", каже Михајловићева.

Када је реч о источном краку коридора према бугарској граници министарка Михајловић каже да ће и он бити завршен у првом кварталу следеће године.

Влада најављује и нови инвестициони циклус вредан пет милијарди евра од марта 2019. године.

"Сада није проблем да издвојимо и више новца за инвестиције. Очекује нас почетак израдње ауто-пута Прељина-Пожега, трећа етапа брзе пруге од Новог Сада до Суботице, модернизација пруге Ниш-Димитровград а то је све јако важно за привреду", нагласила је Зорана Михајловић.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво