Од нове године ауто-путем од севера до југа земље

Остало је још месец дана до краја рока за изградњу јужног крака Коридора 10. Чинимо све да до краја године пустимо путнички саобраћај целом дужином ауто-пута до македонске границе, рекла је за РТС потпредседница Владе и министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Радови у Грделичкој клисури су веома тешки, али истовремено и величанствени јер показују шта је све урађено, рекла је гостујући у Дневнику РТС-а Зорана Михајловић.

"Ја ћу од понедељка бити тамо, за мене као ресорну министарку нема природнијег места од места на ком се овај пројекат тренутно завршава. Читаве наредне недеље моји сарадници, државни секретари, помоћници министра и ја бићемо у Грделичкој клисури, тамо ћемо бити и смештени и читаво министарство биће измештено на Коридор 10, јер за нас нема важнијег посла од тог тамо и сви радимо на завршетку коридора. Осим што ћемо бити на месту, желим да покажем колико смо урадили, а услови су заиста веома тешки и пуно се ради", рекла је Михајловићева.

Министарка је нагласила да и својим 24-часовним присуством на Коридору жели да покаже колико је Влади Србије значајан завршетак овог пројекта. 

"Чинимо огромне, надљудске напоре да до краја године пустимо за путнички саобраћај ауто-пут кроз Грделицу. То је жеља свих нас, то је жеља свих радника и фирми које изводе радове. И није лако, има проблема, не желим да кријем, али баш зато желим и да, колико год могу, сву своју снагу уложим у њихово решавање како бисмо завршили овај историјски посао. Желим и да сви виде колико је грађевински тешка ова траса, али и како импресивно изгледа све што је до сада урађено", каже Михајловићева.

Када је реч о источном краку коридора према бугарској граници министарка Михајловић каже да ће и он бити завршен у првом кварталу следеће године.

Влада најављује и нови инвестициони циклус вредан пет милијарди евра од марта 2019. године.

"Сада није проблем да издвојимо и више новца за инвестиције. Очекује нас почетак израдње ауто-пута Прељина-Пожега, трећа етапа брзе пруге од Новог Сада до Суботице, модернизација пруге Ниш-Димитровград а то је све јако важно за привреду", нагласила је Зорана Михајловић.

број коментара 28 пошаљи коментар
(понедељак, 03. дец 2018, 02:12)
Tatjana Cvetkovic [нерегистровани]

Fruškogorski koridor

Fruškogorski koridor, šta je s tim projektom? Stalno se stalbo odlaže početak. U čijoj je nadležnosti?

(недеља, 02. дец 2018, 22:42)
anonymous [нерегистровани]

Put i Zeleznicka pruga?

Ministarka sve je to lepo sto se uradi, ali recite mi zbog cega je izostavljena pruga od Vranjske Banje do Vladicinog Hana nije napravljena koja je inace najgora i zbog cega je ugasena zeleznicka stanica u Priboj Vranjski opstina Vladicin Han i put od sela Stubal do Priboj Vranjski?????????????

(недеља, 02. дец 2018, 22:34)
anonymous [нерегистровани]

Ауто пут за КиМ

Дакле, овамо се прети истребљењем српског народа на КиМ, а са друге стране им градимо ауто пут од Мердара ка Нишу, да им буде лакше да путују...

(недеља, 02. дец 2018, 20:00)
ja [нерегистровани]

tunel

kad će put kroz Frusku Goru?

(недеља, 02. дец 2018, 19:29)
Petar [нерегистровани]

Moravski koridor

Ali za moravski koridor nista ministarka nije rekla. Pitanje je sada kako ubaciti Amerikance (Bechtel) u posao kada su Kinezi ponudili mnogo manju sumu! Kako je samo ministarka izbegla pitanje!

(недеља, 02. дец 2018, 18:30)
anonymous [нерегистровани]

Re: Kvalitet radova je najbitniji.

Patriota, ako si prolazio deonicom Pirot-Dimitrovgrad koji su gradili Bugari video si da je kvalitet daleko visi nego pojedinih evropskih autoputeva..

(недеља, 02. дец 2018, 17:31)
Vitas [нерегистровани]

Samo napred

Vazno je nek se samo radi sve sto je zapoceto to ce se i zavrsit, naravno da je to trebalo mnogo ranije zavrsit ali da se moglo bilo bi i zavrseno, samo napred i bravo jos jednom !

(недеља, 02. дец 2018, 16:24)
anonymous [нерегистровани]

Kom

Poštovani Nenade, Niš je još oko 1980. imao sadašnji profil autoputa do prestonice. Na betonskom nadvožnjaku kod Paraćina iznad auto puta je ugravirana godina 1978.

(недеља, 02. дец 2018, 15:38)
anonymous [нерегистровани]

proveri

kada je BG ---Nis uradjen auto put.

(недеља, 02. дец 2018, 15:33)
Милош [нерегистровани]

Слажем се са коментарима пре гласам за квалитет него за рок

Слажем се са коментарима пре гласам за квалитет него за рок. Немојте журити на рачун квалитета да небуде после ауто пут као деоница Батровци - Сремска Митровица да вам отпадну бубрези на том делу. Хајде направите пут како треба али га и касније и одржавајте.