Стевановић: Потребно хитно повлачење неразумне одлуке Приштине

Државни секретар у Министарству спољних послова Немања Стевановић учествовао је у Будви на састанку министара иностраних послова "Западнобалканске шесторке" и истакао потребу хитног повлачења неразумне одлуке Приштине о намештању таксе од 100 одсто за Србију и БиХ.

На састанку је, између осталог, дискутовано о одговорности у региону за наставак регионалне сарадње, као и о актуелној ситуацији, посебно у контексту примене ЦЕФТА споразума.

Немања Стевановић је, саопштио је МСП, посебно подвукао потребу хитног повлачења неразумне одлуке Приштине о наметању таксе од 100 одсто за Србију и БиХ.

Подсетио је да она, осим што додатно угрожава ситуацију на северу Косова и Метохије где је већинско српско становништво, истовремено погађа све становнике - и Албанце и Србе и Бошњаке и друге.

Србија је посвећена да решава сва отворена питања дијалогом, а дијалог Београда и Приштине је најважнији инструмент за нормализацију односа два највећа народа на Балкану, српског и албанског, што је искрена жеља Београда, казао је Стевановић.

Пренео је да је, у садашњим условима, немогуће очекивати да се дијалог настави. Значи, биће могуће након укидања овакве одлуке.

Подсетио је да је приштинска страна већ потврдила више пута, те и данас, да одлука нема никаве везе са ЦЕФТА споразумом, већ је политичка одлука којом се жели казнити и Београд и БиХ због принципијелне позиције у вези са статусом КиМ.

Садашња ситуација на Балкану никако не иде у прилог напретку регионалне сарадње, већ, напротив, представља њено угрожавање, навадено је у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво