Михајловић: За путеве у Кули 650 милиона динара

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је у Кули са председником привременог органа општине Велибором Милојичићем о инфраструктурним пројектима важним за грађане ове општине.

Зорана Михајловић је истакла да су разговарали не само о путној и железничкој инфраструктури, већ и о пројектима везаним за рехабилитацију водоводне и канализационе мреже, изградњи неколико фабрика воде и најавила да ће се наредне године припремити документација за изградњу канализације у Сивцу. 

"Морамо да се повежемо са регионом како бисмо имали више прихода од транзита. Регионални путеви су сада приоритет и ми ћемо све регионалне пруге рехабилитовати у наредне две године", рекла је министарка и најавила радове на ауто-путу Ниш–Мердаре–Приштина, као и ауто-путу ка Босни и Херцеговини.

Најављена је и изградња обилазнице Врбас–Кула–Сомбор од ауто-пута Е-75 ка Сомбору, као и пут Сивац–Стапар, који финансира влада АПВ.

Такође, улагаће се и у железнички саобраћај, тачније, брзу пругу Београд–Будимпешта и у склопу тога пругу Врбас–Кула–Сомбор.

"Само у одржавање путева у Кули издвојили смо 150 милиона динара. Поред тога, на пролеће крећемо у рехабилитацију регионалног пута Кула–Врбас, вредну 500 милиона динара. То ће укључити и реконструкцију Врбашког моста, који представља уско грло на овој деоници и угрожава безбедност саобраћаја", рекла је Михајловићева. 

Додала је да је у 2018. години у Кули у државне и локалне путеве уложено 138,5 милиона динара, а 300 милиона динара за претходне четири године. 

"Улагано је не само у државне путеве, већ и у неке локалне, који су важни за грађане ове општине", напоменула је министарка. 

Како је рекла, буџет је стабилан, а у 2019. години приоритет су капиталне инвестиције. 

"Данас смо разговарали и о томе како да заједнички радимо на пројектима важним за грађане, али и привреду. Дуго се ранијих година причало о једном важном пројекту, обилазници око Куле, ми ћемо то урадити. Од Управе за капитална улагања ћемо тражити да изради пројектно-техничку документацију, општина ће да реши експропријацију, а републичка и покрајинска влада ће финансирати изградњу", навела је министарка. 

Закључила је да, ако желимо развијено друштво и услове за добар живот, на првом месту морамо улагати у инфраструктуру. 

Велибор Милојичић је истакао безрезервну подршку коју општини Кула пружају председник Србије Александар Вучић и комплетна Влада Србије, наводећи да у Кули раде све што доприноси томе да постане боље место за живот. 

"Стварамо услове да се млади врате и остану овде. На састанку смо отворили низ значајних тема за грађане Куле и сигуран сам да ћемо, уз подршку Владе Србије и Покрајинске владе, све и реализовати", рекао је Милојичић. 

У разговорима су учествовали и директор ЈП "Путеви Србије" Зоран Дробњак и начелник Јужнобачког округа Душан Маријан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво