Чадеж: Пословне везе Србије и Албаније развијају се веома брзо

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж изјавио је да ће сарадња Србије и Албаније доживети прави бум у наредних пет година, јер се пословне везе албанског и српског бизниса развијају веома брзо.

Марко Чадеж је, на пријему који је у Тирани приредио поводом представљања српских компанија на Међународном сајму привреде, рекао да се у српско-албанској сарадњи не ради само о међусобној трговини и креирању заједничких компанија, већ и о проналажењу начина за заједнички наступ на неким много захтевнијим тржиштима у свету.

Чадеж је указао да повећани обим трговине између Србије и Албаније у последње три године не само да је изненадио све нас, него је био и највећи раст размене две економије у Европи, нагласио је Чадеж.

"Најважније је да су почела да се стварају заједничка предузећа. Велика албанска компанија за логистику купила је шпедитерску кућу у Србији, наша компанија 'Нелт' купила је логистичку компанију у Албанији, а за велику инвестицију у албанско хотелијерство, припрема се 'МК група'", рекао је Чадеж.

Председавајући Трговинско-индустријске коморе Албанија-Србија Исуф Фера оценио је да ће унапређењу привредне сарадње компанија две земље допринети и најављена изградња ауто-пута Ниш-Приштина-Драч.

Председница Уније трговинских и индустријских комора Албаније Инес Мућостепа је истакла да су добри резултати постигнути захваљујући сарадњи привредних комора које промовишу сарадњу пословних заједница.

Српску привреду ових дана у Тирани представља око 70 привредника из готово 40 компанија. У организацији ПКС-а и Развојне агенције Србије на овогодишњем сајму, који се одржава до 24. новембра, излажу 24 фирме из свих сектора привређивања.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво