Чадеж: Пословне везе Србије и Албаније развијају се веома брзо

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж изјавио је да ће сарадња Србије и Албаније доживети прави бум у наредних пет година, јер се пословне везе албанског и српског бизниса развијају веома брзо.

Марко Чадеж је, на пријему који је у Тирани приредио поводом представљања српских компанија на Међународном сајму привреде, рекао да се у српско-албанској сарадњи не ради само о међусобној трговини и креирању заједничких компанија, већ и о проналажењу начина за заједнички наступ на неким много захтевнијим тржиштима у свету.

Чадеж је указао да повећани обим трговине између Србије и Албаније у последње три године не само да је изненадио све нас, него је био и највећи раст размене две економије у Европи, нагласио је Чадеж.

"Најважније је да су почела да се стварају заједничка предузећа. Велика албанска компанија за логистику купила је шпедитерску кућу у Србији, наша компанија 'Нелт' купила је логистичку компанију у Албанији, а за велику инвестицију у албанско хотелијерство, припрема се 'МК група'", рекао је Чадеж.

Председавајући Трговинско-индустријске коморе Албанија-Србија Исуф Фера оценио је да ће унапређењу привредне сарадње компанија две земље допринети и најављена изградња ауто-пута Ниш-Приштина-Драч.

Председница Уније трговинских и индустријских комора Албаније Инес Мућостепа је истакла да су добри резултати постигнути захваљујући сарадњи привредних комора које промовишу сарадњу пословних заједница.

Српску привреду ових дана у Тирани представља око 70 привредника из готово 40 компанија. У организацији ПКС-а и Развојне агенције Србије на овогодишњем сајму, који се одржава до 24. новембра, излажу 24 фирме из свих сектора привређивања.

број коментара 1 пошаљи коментар
(четвртак, 22. нов 2018, 10:21)
danonymousD.M [нерегистровани]

Promena

Promena na balkanu,malo je za verovati ali se stvari menjaju tako da ce nam Albanija postati bolji prijatelj nego Crna Gora,Makedonija,Hrvatska,Bugarska