НИС помаже локалним самоуправама

У свету је пракса да велике компаније покажу социјалну одговорност улажући у локалне средине у којима раде. У протеклој деценији НИС је донирао милијарду динара у више од 900 локалних пројекта у Србији. Акцију "Заједници заједно" настављају новим улагањима.

Негде је обновљна балетака школа, негде дом културе, вртић, спортска хала или парк. У неким локалним самоуправама тим донацијма реализовно је више десетина пројеката инвестирањем у екологију, образовне, културне, здравствене и социјалне установе.

"Оно што истичем је еко-полигон у који је у сарадњи са НИС-ом – "Заједница заједници" добила наша ОШ 'Први новембар' у Чачку", каже градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

Истиче да је та школа за основно и средње образовање особа са инвалидитетом, тако да је полигон пуно помогао најмлађим суграђанима са посебним потребама.

"Отворен је један образовни профил, техничар за прераду нафте и гаса као занимање које има будућност, тако да ће деца која заврше школу наћи своје запослење и у Нафтној идустрији Србије", рекао је градоначелник Панчева Саша Павлов.

За градоначелника Београда Зорана Радојичића типичан пример помоћи је Дечја клиника у Тиршовој.

"Ја сам био директор и у том тренутку је то пуно значило за Београд, али и за свако дете у Србији јер постоји могућност да дође у Тиршову потражи помоћ", истакао је Радојичић. 

НИС је до сада реализовао пројекте у дванаест локалних самоуправа. Ове године донирају још 26 локалних послова.

"Успешно пословање једне компаније добија своју праву вредност у ономе што је уложено у будућност и заједницу у којој радимо и живимо", каже Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а.

Конкурсе за донације расписују сваке године а који ће се пројекти финансирати на локалу – одлучују грађани.

број коментара 1 пошаљи коментар
(уторак, 20. нов 2018, 11:53)
anonymous [нерегистровани]

Mislite, NIS pljačka?

Pogledajte cene nafte na tržištu, pa onda cene goriva u Srbiji. Nikome oni ne pomažu nego pljačkaju.