УАЕ заинтересовани за прехрамбене производе

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и државна министарка за безбедност хране Уједињених Арапских Емирата Мариам Бинт Мухамед Алмхеири разговарали су о могућностима за повећање обима робне размене између две земље и сарадњи у другим привредним областима.

Министарка Алмхеири истакла је велику заинтересованост УАЕ за прехрамбене производе из наше земље, посебно за говеђе и овчије месо и изразила наду да ће у што скоријем року бити завршен процес сертификације, како би се увоз хране из Србије одвијао несметано.

Алмхеири је такође најавила да ће у априлу идуће године Србију посетити велика привредна делегација из УАЕ, која ће на пословном форуму са нашим привредницима разговарати о наредним корацима за повећање робне размене две земље и новим инвестицијама из УАЕ у Србију.

Љајић је позвао привреднике из УАЕ да инвестирају у Србију, посебно у области сточарства и месне индустрије, у којима постоји велики потенцијал за ширење и даљи развој.

Он је навео да ће Влада Србије у наредном периоду посебну пажњу посветити унапређењу бањског и здравственог туризма, додајући да и у тој сфери има могућности за инвестиције из УАЕ.

број коментара 0 пошаљи коментар