Од данас два пута недељно из Ниша авионом у Беч

Нова авио-линија са нишког аеродрома успостављена је данас. Према најавама, два пута недељно, уторком и суботом, компанија "Визер" летеће до Беча.

Авион из Беча је слетео нешто после 15 часова на аеродром "Константин Велики". То је 11 линија на нишком аеродрому, пета за "Визер", а пет има и "Рајанер" и једну швајцарска компанија "Свис".

Како кажу на аеродрому, ово је изузетно атрактивна линија. Најефтинија карта у понди "Визера" у једном правцу без такси кошта 2.399 динара. Постоји заинтересованост и најава "Визера" да ће током празника и у летњој сезони увести и трећи лет четвртком.

Вршилац дужности директора нишког аеродрома Душан Кнежевић рекао је да је велики проблем  за све авио компаније поскупљење цене горива од чак 40 одсто, у задњих годину дана.

"И све компаније су мало резервисане по питању отварања нових линија, али нам је изузетно драго да се, и поред таквих услова и промене тржишта који диктирају услове за отварање таквих линија, Визер одлучио управо за ову нову дестинацију за Беч", истакао је Кнежевић.

На нишком аеродрому "Константин Велики" од 1. новембра не ради ресторан, па то ствара одређене проблеме аеродрому, који ће убро бити превазиђени. То се десило зато што је досадашњи закупац, односно угоститељ, отказао пре времена уговор.

На нишком аеродрому, како је раније најављено од 7. јануара, компанија "Визер" укинуће линију до Малмеа. Како су објаснили на аеродрому, то нема везе са преговорима нишког аеродрома, већ се односи на пословну политику мађарске нискобуџетске компаније.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво