Од данас два пута недељно из Ниша авионом у Беч

Нова авио-линија са нишког аеродрома успостављена је данас. Према најавама, два пута недељно, уторком и суботом, компанија "Визер" летеће до Беча.

Авион из Беча је слетео нешто после 15 часова на аеродром "Константин Велики". То је 11 линија на нишком аеродрому, пета за "Визер", а пет има и "Рајанер" и једну швајцарска компанија "Свис".

Како кажу на аеродрому, ово је изузетно атрактивна линија. Најефтинија карта у понди "Визера" у једном правцу без такси кошта 2.399 динара. Постоји заинтересованост и најава "Визера" да ће током празника и у летњој сезони увести и трећи лет четвртком.

Вршилац дужности директора нишког аеродрома Душан Кнежевић рекао је да је велики проблем  за све авио компаније поскупљење цене горива од чак 40 одсто, у задњих годину дана.

"И све компаније су мало резервисане по питању отварања нових линија, али нам је изузетно драго да се, и поред таквих услова и промене тржишта који диктирају услове за отварање таквих линија, Визер одлучио управо за ову нову дестинацију за Беч", истакао је Кнежевић.

На нишком аеродрому "Константин Велики" од 1. новембра не ради ресторан, па то ствара одређене проблеме аеродрому, који ће убро бити превазиђени. То се десило зато што је досадашњи закупац, односно угоститељ, отказао пре времена уговор.

На нишком аеродрому, како је раније најављено од 7. јануара, компанија "Визер" укинуће линију до Малмеа. Како су објаснили на аеродрому, то нема везе са преговорима нишког аеродрома, већ се односи на пословну политику мађарске нискобуџетске компаније.

број коментара 4 пошаљи коментар
(субота, 17. нов 2018, 18:57)
anonymous [нерегистровани]

Niski aerodrom

Videcemo rezultate Vlade Srbije sto se tice ovog aerodroma!

(субота, 17. нов 2018, 13:59)
anonymous [нерегистровани]

Vlada Srbije upravlja aerodromom

U medjuvremenu su 2 leta ukinuta a jedan novi uveden, Ja se nadam da ce Vlada Srbije da ulozi vise napora i pomogne razvitak Konstantina. Hvala

(субота, 17. нов 2018, 13:58)
anonymous [нерегистровани]

E kad bi SMATSA u Vršcu produžila aerodrom

Pa da i u Vršcu budu low cost avio kompanije. Nije daleko od Beograda , Temišvara i Zrenjanina.

(субота, 17. нов 2018, 12:49)
anonymous [нерегистровани]

Wizzair

Ja sam sinoc kupijo povratnu za decembar. Vise mi odgovara nego za Beograd, tj. blize mi je, jer sam poreklom iz okoline Negotina. Letos sam probao iz Bratislave, mogu da kazem da je i to dobro, ali se gubi mnogo vremena izmedju Beca i Bratislave! Do tada sam leteo Bec - Beograd .